Mountainbikes, der også kaldes MTB cykler er blandt nogle af de mest populære herrecykler, som du kan købe! Uanset om du køber en Merida, Fuji eller Trek MTB, får du en cykel, der er robust og som kan give dig en masse vilde cykeloplevelser på ujævnt terræn. Her er 5 grunde til at du bør vælge at købe en MTB cykel

MTB cykling kan styrke dine muskler

Selvom man måske tænker, at mountainbiking er en sport, der slider kroppen, så er det faktisk slet ikke det. Mountainbiking er faktisk mindre belastende for ens led end andre sport, som løb, der slider knæene meget. Da man sidder ned, når man cykler, reducerer man chancen for at slide sine led, men samtidig dyrker man stadig sport og træner sine muskler.   

Din MTB cykel kan både gøre dig glad og reducere stress

Undersøgelser har vist at mountainbiking får kroppen til at frigive endorfiner, som får os til at føle os glade og fulde af energi. Mountainbiking kræver desuden meget fokus, hvilket mange oplever som en form for meditation, så de bliver mindre stressede. Det er desuden altid godt for vores selvtillid, at lære noget lyt og blive god til noget, så hvorfor ikke blive god til mountainbiking? 

Mountainbiking forbedrer din balance 

Sporten mountainbiking er meget dynamisk, da cyklisten hele tiden skal justere sin krop, fordi terrænet på mountainbike ruter altid ændrer sig. I modsætning til at stå i fitnesscentret på en stepmaskine, så gør dette at du forbedrer din balance. Ved mountainbiking bevæger man hele tiden til krop i forskellige retninger for at undgå at falde. Denne kontrol og reaktionsevne vil styrke din balance og hjælpe dig med at undgå skader. 

En mountainbike kan forbedre din søvn

Man føler sig naturligvis ofte træt efter at dyrke sport, især efter en mountainbike tur, men dette kan faktisk forbedre din søvn. Hvis man sørger for at cykle om dagen, vil mountainbiking hjælpe kroppen med at få en naturlig søvnrytme, fordi det er tydeligt for kroppen, at man er aktiv, når det er lyst. Det kan dog have modsatte effekt, hvis man ofte cykler om aftenen. 

5 grunde til at vælge en MTB cykel