Det sker desværre for selv den bedste, at man kan ende ud i en situation hvor man bliver ledig på arbejdsmarkedet. Nogle kommer hurtigt i gang bagefter, mens andre måske bruger den nyvundne frihed til at gruble over, hvilken vej man egentlig vil gå med sin karriere fremadrettet. Det kan være, at man vil prøve at gå i anden retning og her kan tiden som ledig være enormt brugbar til at give sit CV et boost i den rigtige retning. For man skal endelig ikke gå med den tro, at man ikke kan skifte karrierespor bare fordi man ikke har kompetencerne – for det kan du nemlig opnå! Nedenfor ser du derfor nogle muligheder for at forbedre dit CV imens du går ledig!

Tag på kursus

Én af de bedste måder at gøre sig selv attraktiv på hvis man vil søge muligheder inden for et nyt felt, er ved at tage på et kursus. Hvis du for eksempel vil øge dine kompetencer indenfor IT-verdenen, så kan et CCNA kursus være enormt brugbart, da du herigennem vil opnå en Cisco CCNA certificering. Cisco CCNA er et anerkendt kursus inden for viden om blandt andet netværksadgang, IP-adresser og sikkerhedskrav, som i den grad er brugbart i mange virksomheder. På den måde kan du opnå kompetencer inden for et felt uden at have arbejdet med det i praksis, og dette vil øge dine chancer for at komme i betragtning i et job som normalt ville ligge uden for dit felt.

Lav frivilligt arbejde

Potentielle arbejdsgivere vil i høj grad lægge mærke til dit CV hvis det er prydet med erfaring inden for frivilligt arbejde. Frivilligt arbejde viser nemlig en masse gå-på mod og vilje som ikke er penge-dreven, og det er noget som arbejdsgivere vægter rigtig højt. Her har du også muligheder for at få hands on på en branche eller på et felt som du ikke nødvendigvis ville have fået mulighed for på anden vis. På den måde kan du øge dine kompetencer inden for det felt som du vil ind på, og det vil gøre dig mere attraktiv for virksomhederne.

Er du blevet ledig? Sådan forbedrer du dine jobmuligheder!