Få det meste ud af dine køkkenredskaber

Du kender det sikkert. Køkkenskabene bugner af køkkenredskaber: En smoothieblender du har fået på tilbud, den mini-hakker din mor gav dig i julegave, og den der dims, du købte for mange år siden, vis funktion du ikke rigtig kan huske længere.

Det hele er købt i den tro, at det skulle gøre din madlavning meget nemmere – og det kan alle de smarte dingenoter sikkert også. Det kræver bare lige, at du bruger dem. Herunder får du en række gode råd til, hvordan du kommer i gang med faktisk at bruge alt det køkkengrej, der mest af alt bare ligger og samler støv i skuffen.

Rivejern ER praktiske 

Et Microplane rivejern er godt eksempel på et redskab, de fleste ikke ville kunne undvære i deres køkken. Hvad gør du, hvis du skal have revet dine grøntsager? Du bruger da et rivejern!

Rivejernet er netop så velkendt et redskab, at det for de fleste er en selvfølge at hive det frem, så snart det giver mening. Men hvem siger, at det ikke kan blive sådan med alle de andre smarte opfindelser, du har liggende? Det hele er et spørgsmål om vaner. Når først du vænner dig til faktisk at bruge dine køkkenredskaber, virker det tosset at lade være – lige så tosset som at lave gulerodssalat uden rivejern.

Gode råd til rent faktisk at få brugt dine køkkenredskaber

Du har en masse redskaber, men hvordan kommer du så lige i gang med at bruge alt køkkengrejet oftere? Her får du nogle gode råd:

  • Placering – har du fået en tendens til at placere tingene i det fjerneste hjørne af skabet? Så er det da klart, at du aldrig tænker på at bruge dem! Find redskaberne frem fra skammekrogen, og giv dem en ny plads, hvor du nemt kan få fat i dem.
  • Vaner – tag et redskab ad gangen, som du virkelig fokuserer på at huske at bruge. Efterhånden bliver det til en vane at inddrage det i madlavningen.
  • Vælg de rigtige opskrifter – når du først har genopdaget dine køkkenredskaber, er det med at vælge opskrifter, hvor de rigtig kan brillere!