En kørestol kan være en rigtig stor hjælp, hvis du har problemer med at gå. Den består af en stol med hjul, som kan køres rundt, mens du sidder på stolen. Det betyder, at du ikke behøver stå op for at komme rundt. Det kan være en stor fordel for både folk, der slet ikke kan bruge benene og folk, som blot skal have hjælp, når det handler om at gå et lidt længere stykke.

Især mange ældre mennesker kan have behov for en kørestol til transport. Selvom de ikke skal sidde i den hele tiden derhjemme, kan det være en stor hjælp at have den, hvis de skal afsted på nogle længere ture, hvor de ikke kan holde til at gå selv.

En kørestol er for mange med til at bringe en hel ny livsenergi i tilværelsen. Den skaber muligheden for at komme ud af hjemmet og se verdenen. Du behøver derfor aldrig lade dig begrænse af dine fysiske hæmninger, når du har en kørestol, der kan få dig fra a til b.

Hvad er forskellen på en kørestol til dagligt brug og en til lejlighedsvisbrug?

Der er forskel på en kørestol, som skal bruge hele tiden i dagligdagen og en, som kun skal bruges når det gælder transport.

  • Kørestol til dagligt brug:

Denne type kørestol er bygget, så den kan bruges hele tiden. Det betyder at komforten skal være i top, så du hele tiden sidder behageligt. Der følger også funktioner med, som er med til at gøre livet i kørestolen så let som muligt. Dette er derfor den type du skal bruge, hvis du slet ikke er i stand til at bruge benene.

  • Kørestol til lejlighedsvisbrug.

Denne type kørestol er lavet til at blive brugt udelukkende, når det gælder transport. Her er der derfor ikke behov for samme mængde af funktioner som ved en kørestol til dagligt brug. Denne skal bruges af folk, som har gangbesvær men godt kan bruge benene til en vis grad. Denne stol er billigere end en til dagligt brug.   

Få hjælp til at komme rundt med en kørestol