I langt de fleste boldspil hænger spillets kvalitet sammen med boldens kvalitet. Du har måske prøvet at spille fodbold i blæsevejr med en billig plastikbold? Så bliver vinden en uberegnelig modspiller, og angriber man mod vindretningen, er kampen stort set tabt på forhånd. Det samme gør sig gældende i badminton. Den traditionelle badmintonbold består af en rund korktud tilsat 16 omhyggeligt placerede fjer. Konstruktionen sikrer et optimalt svæv i luften, så det er muligt at sende bolden retur over nettet selv fra banens fjerneste krog.

Fjerbolde overgår plastik

Når du spiller badminton, bør du vælge fjerbolde. Der findes badmintonbolde af plastik, men de har ikke det samme rene svæv og kan nemt blive beskadigede, så deres vej gennem luften bliver uberegnelig og sinker spillets kvalitet. Spiller du med fjerbolde, giver det en langt mere tilfredsstillende følelse, når din ketcher rammer badmintonbolden. En velramt fjerbold flyver med langt højere fart over modstanderens net. Når den mister sin fart, falder den lige ned, så det er muligt at sende den retur og skabe spektakulære dueller. En plastikbold holder en mere konstant fart, hvilket skaber et mere monotont spil, og dens bane kan være svær at forudsige.

Pas godt på dine badmintonbolde

Har du investeret i fjerbolde, er det vigtigt, at du behandler dem korrekt. Det er en skidt idé at placere dem i en varm kælder eller på et støvet loft. Så risikerer fjerene at knække midt under en kamp, hvilket altid er frustrerende. I stedet bør du opbevare boldene et koldt og fugtigt sted. Det kan være:

  • Garagen
  • Kælderen
  • På altanen

Hvis du bor i en mindre lejlighed eller bare ikke har et rum med høj luftfugtighed, kan du med fordel opbevare dine bolde i køleskabet noget tid inden, at du skal ud og spille. På den måde er du sikker på, at dine badmintonbolde holder længst muligt. Når du spiller med dem, kan det dog ikke undgås, at fjerene efter noget tid enten knækker eller falder af. Det anslås, at en fjerbold typisk kan holde til 3-4 kampe, men alt efter dit ambitionsniveau kan de godt holde længere.

Fjerbolde giver badmintonkampen vinger