Mange virksomheder får i dag digitaliseret aspekter af deres virksomhed, som for eksempel administrative opgaver og finansstyring, på en digital platform samt får ansat en konsulent hertil. Alt i dagens samfund skal jo digitaliseres.

Der findes flere forskellige softwaresystemer, som virksomhederne vælger at anvende som deres platform. Et af disse softwaresystemer er det såkaldte SAP. SAP har i årenes løb lanceret flere udgaver af deres system, og det kan være lidt forvirrende at kende forskellene imellem disse.

Hvad er SAP?

SAP står for Systems, Applications and Products in Data Processing. Det er en tysk softwarevirksomhed, som har fokus på ERP-software til virksomheder. Det blev grundlagt tilbage i 1972.

SAP danner i princippet en digital platform, der er skræddersyet til en virksomhed. Virksomheden har her mulighed for at styre sine forretningsprocesser digitalt meget nemt. Det er muligt at styre blandt andet lager, salg, regnskab og produktion.

Virksomheden bliver i denne forbindelse både mere systematiseret og effektiviseret.

S/4 HANA – den nyeste udgave

Den nyeste udgave af SAP kaldes for SAP S/4 HANA. Denne udgave er i stand til at håndtere både større datamængder samt sværere problemer end de tidligere udgaver af SAP. Udgaven er baseret på SAP HANA-databasen, der blev lanceret i 2011.

Med S/4 HANA har man også tilgængelighed både i skyen, også kaldet on-premise, samt i hybridinstallationsmodeller. Denne udgave er meget nemmere og mere enkel at forstå som medarbejder i en virksomhed, men udgaven er også mere brugervenlig for udviklere.

Med S/4 HANA er det også muligt at kigge på data i realtid til udførelse, forudsigelse, planlægning og simulering.

Hvis man som virksomhed står overfor at skulle benytte et softwaresystem til at klare virksomhedens forskellige opgaver og aspekter digitalt, vil SAP være en god kandidat. Især den nyeste udgave af SAP ved navn SAP S/4 HANA har flere fordele, der vil være gavnlig for virksomheden. Man kan i forbindelse med at opsætte og få en digital platform også vælge at ansætte SAP S/4 HANA konsulenter, der blandt andet kan hjælpe med at håndtere eventuelle problemer med systemet.

Guide: den nyeste udgave af SAP og dens fordele