Epoxy er et bindningsmiddel, som består af to forskellige komponenter. Den ene komponent er en base, og den anden komponent er en hærder. Når disse to komponenter bliver blandet sammen, bliver der skabt en tokomponent lim, som kan bruges til en masse forskellige formål. De to mest udbredte emner til epoxy behandling er gulvbelægning og maling. Læs mere om klar epoxy her.

Denne form for epoxy er brugbar til mange forskellige formål. En af de mest udbredte muligheder inden for epoxy laminering, er at behandle et stykke træ, så man opnår en flot og blank overflade, hvor man tydeligt kan se træets åre. 

Hvis man ønsker at arbejde med kulfiber, er den klare epoxy også det rigtige valg. Der er mange som bruger det til kulfiber skinning eller indstøbning af forskellige ting, som kan være alt fra mønter til blomster. 

Hvornår og hvordan skal man bruge klar epoxy?

Klar epoxy er det rigtige valg, som man kan bruge i eksempelvis garagen eller andre indvendige rum, hvor du ønsker at kunne se betongulvet, og samtidig have en holdbar og flot overflade, som ikke ændrer udseende over årene. 

Den klare epoxy skal rulles på i 2 tynde lag, og kommer i omgange af 10 kg. Det bliver anbefalet ikke at ændre i blandingsforholdene, fordi hvis det ikke er præcist, opnår du ikke det optimale resultat. Hvis man ønsker en klar epoxy, som giver mere dybde end den der bliver rullet ud, findes de også. Det er dog vigtigt at understrege, at belægningen er sværere end det ovenstående, og det bliver anbefalet ikke at arbejde med det, hvis man ikke har gjort det før. 

AnvendelsesmulighederDen klare epoxy kan anvendes direkte på beton, mørtel og andre pudsede overflader. Det er vigtigt, at overfladeren er fuldstændig ren, så der ikke ligger nogen former for støv, fedt eller olie, når epoxyen bliver anvendt. Hvis der er nogle revner i underlaget, før der bliver brugt epoxy, er det muligt at fylde disse huller med epoxymørtel, så der ikke kommer revner efter, at epoxyen er anvendt. Hvis der opstår revner i underlaget, vil der også opstå revner i epoxybelægningen.

Klar epoxy