Bilferier kan være et rigtig godt alternativ til at rejse med fly, for du kan få rigtig mange oplevelser med på turen mod din destination. Det giver dig også mulighederne for at udvide din ferie til flere forskellige steder, der godt kan være noget længere væk. Bilferier kan være de bedste rejser, men der nogle ting, du bare ikke må glemme, når du skal afsted. Hvis du glemmer nogle af de ting, så kan det betyde, at bilferien bliver meget mere problematisk, end du egentlig havde tænkt dig. Det handler især om de rigtige dokumenter, som du får brug for, når du er på farten. Det afhænger dog også meget af, hvem der er med. Hvis du har børn med til bilferien er det vigtigt, at du inkluderer dem i din planlægning og i din pakkeliste.

Tjek dokumenterne af på en seddel

Det er utrolig vigtigt, at du får alle de dokumenter med, som du har brug for på rejsen. En rigtig god måde at sikre sig det på er at lave en liste, hvor du simpelthen slavisk skriver tingene ned fra start til slut, og så krydser du dem løbende af, mens du pakker dem sammen. Brug eventuelt en assistent i form af en rejsemakker, som pakker tingene, mens du krydser dem af. To hjerner tænker bedre end en. De dokumenter, du ikke må rejse uden er:

  • Dit pas. Du kommer ikke langt uden.
  • Dit kørekort. Du rejser i bilen, og det er nødvendigt, at du har dit kørekort med, selvom du ikke kører for stærkt. 
  • Billetter til andre transportmidler. Nogle gange skal du have bilen på en færge eller ete tog. Husk billetterne!
  • Forsikringsdokumenter. Læg dine forsikringsdokumenter samt et telefonnummer til dit forsikringsselskab i dit handskerum.
  • Bookingspapirer. Det kan være, du har modtaget dokumenter, du skal bruge, når du skal tjekke ind på et hotel. Husk at få dem med. 

Børnene kræver lidt særbehandling

Bilferier kan være hårde for børnene, hvis de bliver rastløse på bagsædet. Det er en rigtig god idé at have masse af underholdning, så de ikke begynder at kede sig og måske skændes, hvis der er en søskende, der også bliver rastløs. Tænk film, bøger og måske noget at tegne og skrive med. Du kan også forsøge dig med lidt leg i bilen, hvor I quizzer hinanden eller rimer sammen. En god garanti for underholdning til børnene er en iPad, der kan underholde i timevis. 

Pakkelisten til bilferien