Kan du ikke finde det perfekte gardin eller den perfekte dug? Så skal du måske vælge at lave det selv, hvilket faktisk ikke er så svært og indviklet, som det måske kan lyde. Hvis du har mod på at gøre det selv, er det vigtigt, at du finder det rette stof. Find metervarer gardinstof her og få netop den mængde, du skal bruge.

Der vil dog være forskel på, hvilken type af stof du bør vælge i forhold til det, du skal benytte det til. Der vil nemlig være forskellige krav til materialet alt efter det, stoffet skal benyttes til. Samtidigt vil der også være nogle udseendemæssige forskelle at have øje for.

Stof til duge skal være holdbare og beskyttende for bordoverfladen

Når du skal vælge stof til en dug, er det vigtigt, at der er tale om et meget slidstærkt materiale, der kan holde til det, som en dug nu en gang måtte blive udsat for. Materialet må dog helst ikke blive alt for tyndt, da det således ikke vil have den fornødne stødabsorbering over for glas, tallerkner osv., der skal til for at beskytte bordet mest muligt.

Samtidigt er det vigtigt, at dugen kan sørge for, at noget, der eventuelt måtte blive spildt, ikke går direkte igennem og skader bordets overflade. Dette sikres ved at vælge noget forholdsvist tykt materiale med en god sugeevne, så det spildte sætter sig i dugen i stedet for bordoverfladen. Dog må stoffet heller ikke blive for tykt, da det vil virke generende at skulle have noget stående på.

Skal det hjemmelavede gardin kunne holde lys ude?

Hvis du skal lave gardiner, er det en mulighed at få mørklægningsstof, som gør, at du kan lave mørklægningsgardiner. Samtidigt er det vigtigt at få valgt gardinstof i et udseende passende til boligen, så gardinet bliver en flot og integreret del af boligens indretning. Samtidigt kan du få gardinstof i metervare, således at du kan lave den samme type gardin til hele boligen. Det kan samtidigt være en billigere løsning frem for at købe gardinerne.

Vil du gerne lave egne gardiner og duge? Så læs med her